Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с ванилия и кокос

Торта с ванилия и кокос

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет бисквити Закуска
1 л. прясно мляко
1 пакетче нишесте ванилия
1 ч.ч. захар
30 гр. кокосови стърготини
1 прахче ванилия
2 с.л. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с ванилия и кокос

Слагаме 900 мл. от млякото да ври в тенджерка на котлона. Вътре слагаме и 1 ч.ч захар и разбъркваме, за да се разтопи захарта. В 100 мл. от прясното мляко слагаме съдържанието на 1 пакетче ванилия и разбъркваме да се разтвори и стане на кашичка с помощта на лъжица. Като заври млякото добавяме и разтвореното пакетче нишесте и 1 ванилия вътре и разбъркваме бързо с телена бъркалка, като внимаваме да не станат бучици. Добавяме вътре 20 гр. кокосови стърготини и разбъркваме. Добавяме и 2 с.л масло за по-хубав вкус на крема. Като почне да прави балончета дърпаме и разбъркваме добре.

Отделяме си 2 бисквити от пакета. В продълговата тавичка си редим 1 ред бисквити наредени плътно една до друга. Следва ред крем, пак ред бисквити и завършваме с крем. Нарязваме на много дребно двете бисквити. Смесваме ги с 10 г. кокосови стърготини и ги разпределяме върху последния ред крем на тортата. Оставяме я за 1 денонощие да омекне. Режем на квадрати и хапваме с кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с ванилия и кокос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама