Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с праскови, стафиди и какао

Торта с праскови, стафиди и какао

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч сок от компот от праскови
праскови от компот
2/3 пакетче нишесте Ванилия
600 мл. прясно мляко
100 мл. вода
1 ч.ч стафиди
3 с.л какао
6 с.л захар
3 бр. ванилови блатове - 21/21см.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с праскови, стафиди и какао

Използвам 3 бр. ванилови блатове на фирма „Суит плюс – Варна”.

Слагаме първия блат в табла или плато. Напояваме блата със сок от компот от праскови, като с лъжица нанасяме отгоре. На котлона слагаме прясното мляко да се свари. Добавяме му 6 с.л за захар за сладост. В 100 мл. вода слагаме 2/3 от нишестето ванилия и разбъркваме, за да може да се разтвори добре, а не да остане твърдо. След като почти се е сварило прясното мляко прибавяме нишестето. Бъркаме непрекъснато до готовност и сгъстяване. Бъркаме без да спираме, за да не останат бучки. Дърпаме го след като е готов крема. Малко го оставяме настрани.

Обелваме кората на прасковите и ги режем на тънки парчета. Върху напоения първи блат мажем с крема. Отгоре редим нарязаните праскови плътно една до друга. Пък слагаме слой от крема. Слагаме върху него втория блат и го напояваме със сок от компота по същия начин. Нанасяме от крема и заглаждаме. Върху крема разпределяме 1 ч.ч жълти стафиди. Пак мажем с крема. Слагаме третия блат, напояваме го със сок от компот и отгоре го мажем с крема. С останалия крем мажем стените на тортата. Слагаме я в хладилника за 10 часа да стегне. Като стегне поръсваме с цедка отгоре с какао. Режем я на 9 парчета.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с праскови, стафиди и какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама