Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с праскови, стафиди и какао

Торта с праскови, стафиди и какао

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч сок от компот от праскови
праскови от компот
2/3 пакетче нишесте Ванилия
600 мл. прясно мляко
100 мл. вода
1 ч.ч стафиди
3 с.л какао
6 с.л захар
3 бр. ванилови блатове - 21/21см.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с праскови, стафиди и какао

Използвам 3 бр. ванилови блатове на фирма „Суит плюс – Варна”.

Слагаме първия блат в табла или плато. Напояваме блата със сок от компот от праскови, като с лъжица нанасяме отгоре. На котлона слагаме прясното мляко да се свари. Добавяме му 6 с.л за захар за сладост. В 100 мл. вода слагаме 2/3 от нишестето ванилия и разбъркваме, за да може да се разтвори добре, а не да остане твърдо. След като почти се е сварило прясното мляко прибавяме нишестето. Бъркаме непрекъснато до готовност и сгъстяване. Бъркаме без да спираме, за да не останат бучки. Дърпаме го след като е готов крема. Малко го оставяме настрани.

Обелваме кората на прасковите и ги режем на тънки парчета. Върху напоения първи блат мажем с крема. Отгоре редим нарязаните праскови плътно една до друга. Пък слагаме слой от крема. Слагаме върху него втория блат и го напояваме със сок от компота по същия начин. Нанасяме от крема и заглаждаме. Върху крема разпределяме 1 ч.ч жълти стафиди. Пак мажем с крема. Слагаме третия блат, напояваме го със сок от компот и отгоре го мажем с крема. С останалия крем мажем стените на тортата. Слагаме я в хладилника за 10 часа да стегне. Като стегне поръсваме с цедка отгоре с какао. Режем я на 9 парчета.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с праскови, стафиди и какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама