Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с орехи, ванилов крем, стафиди и кафе

Торта с орехи, ванилов крем, стафиди и кафе

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

350 г бисквити
1 ч.ч. еспресо
1 ч.ч. тъмни стафиди
1 пакет нишесте - ванилия
1 ч.ч. орехи
2/3 ч.ч. тъмни стафиди
120 г захар
100 мл вода
800 мл прясно мляко
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с орехи, ванилов крем, стафиди и кафе

Сваряваме кафе еспресо на машина. Нужно ни е 1 ч.ч сварено кафе. Разтваряме в 100 мл. вода пакет нишесте ванилия. Слагаме прясното мляко в тенджера да заври заедно със захарта и ванилията. Разбъркваме. След като почне да ври на тънка струйка изливаме разтвореното нишесте ванилия във водата и бъркаме интензивно до получаване на желана гъстота, но не прекалено, защото допълнително ще се сгъсти след дърпането от котлона. След като кремът е готов изсипваме 2 черпака на дъното на малка тава или съд за торти. Хубаво разпределяме и заглаждаме крема. После всяка бисквита потапяме в свареното кафе еспресо. Редим тънък ред крем, после бисквити. Смиламе орехите. Върху бисквитите слагаме смлени орехи и тъмни стафиди. Пак крем и накрая потопени в кафе бисквити и пак крем ванилия. Поръсваме най-накрая смлени орехи. Слагаме тортата в хладилника да се стегне. Режем я на малки правоъгълници.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с орехи, ванилов крем, стафиди и кафе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама