Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с козуначен венец, сладко и орехи
Торта с козуначен венец, сладко и орехи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 бр. козуначен венец с шоколад - от 450 гр.
1 л. прясно мляко
100 мл. вода
1 пакетче нишесте Какао
1 малко бурканче сладко от сливи
2/3 ч.ч орехи
4-5 с.л захар
Разтваряме в 100 мл. вода 1 пакетче нишесте какао. Разбъркваме с лъжица, за да се разтвори добре нишестето. Слагаме 1 л. прясно мляко в тенджера на котлона да се свари. В прясното мляко добавяме 4-5 с.л захар на вкус, но не повече, защото ще има домашно сладко от сливи в тортата. Към края на варенето добавяме нишестето при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти достатъчно го дърпаме. Оставяме го да изстине малко.
Почистваме орехи. Смиламе 2/3 ч.ч почистени ядки с машинка за мелене. Нарязваме 1 козуначен венец с шоколад на тънки филии. Козуначеният венец е от 450 гр. /Хасковски/. В тава за торта с помощта на малък черпак разстиламе тънък слой крем. Следва ред козуначени филии. Мажем ги после с помощта на лъжица с домашно сладко от сливи. Върху тях поръсваме с малко орехи. Следва пак ред крем, но по-голям слой, пак филии от козуначеният венец, сладко от сливи, малко орехи. Всичко се повтаря до изчерпване на количеството. Завършваме с ред крем. Кремът попива, защото този тип козуначен венец е пухкав, мек и рехав. Става много вкусна торта. Оставяме я да стегне за 4 часа покрита с фолио на студено. Вече готова режем на парчета.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с козуначен венец, сладко и орехи
От форум:
От друг сайт: