Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с глазура от захарен фондан `Веселата джунгла`
Торта с глазура от захарен фондан `Веселата джунгла`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 готови блата за торта
за крема:
1/2 ч. ч. захар
200 мл готварска сметана
200 г натурален (готварски) шоколад
захарен сироп или прясно мляко
захарен фондан
Захарта се разбива със сметаната. Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна или на водна баня и се добавя към сместа. Разбива се още малко и кремът е готов.
Взема се единия блат и се полива с малко прясно мляко или захарен сироп. Отгоре се слага крем, след това втория блат, сироп, крем и третия блат. Него също го намазах с малко крем.
Взех готов захарен фондан и го оцветих със синя сладкарска боя. Разточих го и с него покрих тортата. С нож изрязах излишния фондан. Отделно оцветих малко фондан в оранжево за жирафа. Към част от оранжевото добавих какао и го размесих. Така се получи кафявото. Оцветих и малко фондан в зелено за палмата.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с глазура от захарен фондан `Веселата джунгла`
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева