Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с глазура от захарен фондан `Веселата джунгла`

Торта с глазура от захарен фондан `Веселата джунгла`

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 готови блата за торта

за крема:
1/2 ч. ч. захар
200 мл готварска сметана
200 г натурален (готварски) шоколад

захарен сироп или прясно мляко
захарен фондан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с глазура от захарен фондан `Веселата джунгла`

Захарта се разбива със сметаната. Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна или на водна баня и се добавя към сместа. Разбива се още малко и кремът е готов.

Взема се единия блат и се полива с малко прясно мляко или захарен сироп. Отгоре се слага крем, след това втория блат, сироп, крем и третия блат. Него също го намазах с малко крем.

Взех готов захарен фондан и го оцветих със синя сладкарска боя. Разточих го и с него покрих тортата. С нож изрязах излишния фондан. Отделно оцветих малко фондан в оранжево за жирафа. Към част от оранжевото добавих какао и го размесих. Така се получи кафявото. Оцветих и малко фондан в зелено за палмата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар16 Октомври 2014
Надя Недева
Много е симпатична :))



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с глазура от захарен фондан `Веселата джунгла`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама