Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с дъх на виолетки

Торта с дъх на виолетки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно

за сиропа:
1 и1/2 ч.ч вода
1 ч.ч. захар
50 цвята горски теменужки

крем І-ви вид:

1 пакетче нишесте
500 мл. прясно мляко
1 к.ч. захар
щипка лилава безвредна боя

крем ІІ вид:
2 пакетчета суха сметана
1/2 ч.ч. студено прясно мляко

за гарниране:
цветни кокосови стърготини
1 пакетче бонбони виолетки
свежи горски виолетки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с дъх на виолетки

Разбийте яйцата със захарта на пяна. Добавете брашното. Разделете сместа на две части и изпечете два блата /в единия добавете безвредна лилава боя за сладки/. Сложете водата да заври със захарта и добавете цветчетата теменужки. Сиропирайте изстудените блатове. Във врящото мляко добавете захарта и изсипете нишестето, разтворено с малко студена вода. Бъркайте непрекъснато до готовност. Оцветете с лилава безвредна боя. Слепете двата блата с крема, в който сте прибавили и няколко счукани бонбони - виолетки. Разбийте сметаната със студеното мляко и намажете тортата отгоре. Гарнирайте с цветчета от горски виолетки, а по страните поръсете със счукани виолетови бонбони.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с дъх на виолетки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама