Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с дъх на виолетки
Торта с дъх на виолетки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
за сиропа:
1 и1/2 ч.ч вода
1 ч.ч. захар
50 цвята горски теменужки
крем І-ви вид:
1 пакетче нишесте
500 мл. прясно мляко
1 к.ч. захар
щипка лилава безвредна боя
крем ІІ вид:
2 пакетчета суха сметана
1/2 ч.ч. студено прясно мляко
за гарниране:
цветни кокосови стърготини
1 пакетче бонбони виолетки
свежи горски виолетки
Разбийте яйцата със захарта на пяна. Добавете брашното. Разделете сместа на две части и изпечете два блата /в единия добавете безвредна лилава боя за сладки/. Сложете водата да заври със захарта и добавете цветчетата теменужки. Сиропирайте изстудените блатове. Във врящото мляко добавете захарта и изсипете нишестето, разтворено с малко студена вода. Бъркайте непрекъснато до готовност. Оцветете с лилава безвредна боя. Слепете двата блата с крема, в който сте прибавили и няколко счукани бонбони - виолетки. Разбийте сметаната със студеното мляко и намажете тортата отгоре. Гарнирайте с цветчета от горски виолетки, а по страните поръсете със счукани виолетови бонбони.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с дъх на виолетки
От форум:
От друг сайт: