www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 11 Февруари 2020

Тортичка с бишкоти, плодове и сметана

Необходими продукти
100-200 г. бишкоти Савоярди
200 мл. сметана сладкарска течна
5-7 с.л. захар кристална за сиропа
1 ч.ч. вода за сиропа
2 бр. мандарини
зрънца нар
1 пакетче ванилия

Приготвяме сиропа за тортичката, като в тенджера или касерола слагаме 5-7 с.л. захар и карамелизираме. Като стане златиста на цвят, дръпваме съда от котлона и внимателно наливаме 1 ч.ч. топла вода. Слагаме отново на котлона и варим докато се разтвори карамела във водата. Слагаме и ванилията и дръпваме от огъня да се охлади готовият сироп.

Разбиваме с миксер сладкарската сметана. В подходяща десертна чиния слагаме подходящ ринг. Подреждаме вътре в ринга половината от бишкотите, напоени със сироп. Намазваме от разбитата сладкарска сметана. Подреждаме парченца от едната почистена от корите мандарина. Слагаме отново ред бишкоти със сироп и отгоре сметана. Слагаме в хладилник за час - два и после внимателно махаме ринга. Украсяваме тортичката със зрънца нар и парченца мандарина.