Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта Рафаело - II вариант
Торта Рафаело - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 и 1/2 пакета бисквити Роден край с масло или мляко
150 мл прясно мляко (за напояване на бисквитките)
125 г крем масло
200 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
кората от 1/2 лимон
1 ванилия
100 г кокосови стърготини
Разтопяваме маслото и шоколада. Като се охладят, към тях прибавяме заквасената сметана. Добавя се с лъжица и се бърка внимателно, за да не се втечни. Разбиваме течната сметана с миксер до сгъстяването ѝ. Прибавяме и нея към другата сметана. Накрая добавяме настърганата кора, ванилията и кокоса. Разбъркваме. Всяка бисквитка потапяме за секунда в прясното мляко.
Дъното на форма мажем с тънък пласт от крема. Най-добре е формата да бъде с откопчаващ се ринг. Мокрите бисквитки редим върху намазаното с крем дъно. Мажем с крем и пак редим бисквити. Завършваме с крем. Тортата се поставя в хладилник за 12 часа. Преди изваждането ѝ минаваме с нож между формата и тортата, за да ги разделим. Ръсим с кокосови стърготини отгоре и отстрани. Може да я украсите с парчета от десерт Баунти или с бонбони Рафаело.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Торта Рафаело - II вариант
От форум:
От друг сайт: