Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Рафаело` с биквити

Торта `Рафаело` с биквити

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 пакета маслени бисквити
1 пакет масло
400 гр. заквасена сметана
400 мл. прясно мляко
1 пакет крем на Йоткер без варене с кисело мляко
150 гр. бял шоколад
100 гр. кокосови стърготини
кората на един лимон
1 прах ванилия
2-3 с.л. ром
захарни перли

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `Рафаело` с биквити

Разбийте крема на Йоткер с 200 мл. прясно мляко. Добавете киселото мляко, три супени лъжици сметана и част от кокосовите стърготини. Разбийте до пухкава смес.

Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбийте сметаната на пухкав крем. Прибавете постепенно маслото, шоколада, ванилията и останалите кокосови стърготини. Бъркайте до хомогенизиране.

В тавичка с подвижни стени наредете един ред бисквити от единия пакет, като предварително ги потопите в прясно мляко. Поръсете с ром и настъргана кора от лимон. Намажете с крема на Йоткер. Сложете и втори ред бисквити по същия начин. Намажете със сметановия крем. Поръсете с кокосови стърготини бели захарни перлички.

Топчетата са от бисквити, мляко и масло, оваляни в кокосови стърготини.

Охладете за няколко часа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта `Рафаело` с биквити


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама