Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта “Павлова”
Торта “Павлова”

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 яйца
щипка сол
300г захар
1/2 с.л. оцет
1 с.л. нишесте
За крема:
500 мл животинска сметана
1 с.л. пудра захар
1 с. л. ванилов екстракт
манго и къпини
Белтъците и жълтъците се отделят, после белтъците се разбиват заедно с щипката сол, като трябва да станат на сняг. След това постепенно се добавя и захарта. Добавят се оцетът и нишестето. Разбива се за още няколко минути, за да се получи твърда, гъста и гладка смес. После внимателно се прехвърля в тава и се оформя кръг. Малко преди това трябва да загреете фурната на 110 градуса. Печете блата за 1 час и 30 минути (ако е нужно и по-дълго). Не отваряйте фурната.
Как се прави крема? Първо сметаната се разбива с миксер и после се добавя и пудрата захар. Добавя се ваниловият екстракт и пак се разбърква за малко. Охладеният блат се намазва с крема. След това може да поръсите тортата си с плодовете, които сте избрали!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Торта “Павлова”
От форум:
От друг сайт: