Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта “Павлова”
Торта “Павлова”
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 яйца
щипка сол
300г захар
1/2 с.л. оцет
1 с.л. нишесте
За крема:
500 мл животинска сметана
1 с.л. пудра захар
1 с. л. ванилов екстракт
манго и къпини
Белтъците и жълтъците се отделят, после белтъците се разбиват заедно с щипката сол, като трябва да станат на сняг. След това постепенно се добавя и захарта. Добавят се оцетът и нишестето. Разбива се за още няколко минути, за да се получи твърда, гъста и гладка смес. После внимателно се прехвърля в тава и се оформя кръг. Малко преди това трябва да загреете фурната на 110 градуса. Печете блата за 1 час и 30 минути (ако е нужно и по-дълго). Не отваряйте фурната.
Как се прави крема? Първо сметаната се разбива с миксер и после се добавя и пудрата захар. Добавя се ваниловият екстракт и пак се разбърква за малко. Охладеният блат се намазва с крема. След това може да поръсите тортата си с плодовете, които сте избрали!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Торта “Павлова”
От форум:
От друг сайт: