Публикувана от Niki Zhelyazkova на 15 Юни 2019
Необходими продукти 4 тиквички
80 г твърд кашкавал
подправки по избор:
1 ч.л.черен пипер
1/2 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.кимион на зърна и млян
1 ч.л.чесън на прах...
сол
за соса:
кисело мляко или заквасена сметана
4-5 скилидки чесън, счукани
копър
сол | |
Тиквичките не ги беля. Разрязвам ги на две по дължина, и всяка половина на още две . Всяка от тях режем на по три части по дължина.Подреждаме ги една до друга плътно в тава, застлана с хартия за печене. В купа смесвам кашкавала със солта и останалите подправки. Може да си добавите и други, каквито ви харесват. Поръсваме навсякъде от кашкавалената смес и поставяме във предварително загрята фурна на 200 за 10 мин, после само на горно печене още 5 минутки. Тиквичките трябва да останат леко хрупкави.Докато тиквичките са във фурната, си подготвям соса за сервиране . Може да е със заквасена сметана, аз го правя със кисело мляко. В купа смесвам една кофичка кисело мляко, добавям ситно нарязан копър, малко сол и счуканият чесън. Когато тиквичките са изпечени сервирам със млечно чесновият сос. Да ви е сладко! |