Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Тиквички на фурна с кашкавал

Тиквички на фурна с кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5-6 тиквички
5-6 глави стар лук
1-2 моркова
олио
копър
чесън
черен пипер
червен пипер
сол
кимион
3 яйца
100 г настърган кашкавал
6-7 скил. счукан чесън
кубче бульон или пикантина
прясно мляко/к.мляко./сметана по избор
5-6 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тиквички на фурна с кашкавал

Измити и обелени тиквичките се нарязват на кръгчета. Аз не ги беля. Подреждат се керемидообразно в тава, намазана с олио предварително. Поръсват се със сол, сух бульон или пикантина, черен пипер, червен пипер и леко с брашно накрая. Поливат се леко с олио. Слагат се в загрята фурна на силно за около час. През това време, докато се пекат тиквичките, в тенджера слагаме олио, настърганите моркови и нарязаният лук на полумесеци, или на едро. Задушаваме ги на бавен огън до готовност. Добавяме счукан чесън, копър, черен пипер и кимион млян, пресен магданоз. Подправките са по желание на домакинята. След като тиквичките са готови запечени, върху тях се изсипва тази смес от лук, моркови и подправките. Сместа се разпределя равномерно върху изпечените тиквички навсякъде. Веднага върху тази смес се прави и заливката. Тя е от настъргания кашкавал, 3-4 яйца, 3-5 с.л. брашно, 1/2 ч.ч пр. мляко/к.мляко/сметана, малко сол, черен пипер. Отново се връща тавата във фурната за допичане на заливката до златисто. Да ви е вкусно!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тиквички на фурна с кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама