Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Тиквеник с прясно мляко

Тиквеник с прясно мляко

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

900 г тиква
1 пакет кори за баница Фамилия
половин пакет канела
3 с л галета
1 ч ч захар за тиквата
1 ч начукани орехови ядки
1 яйце за намазване

заливка:
1 ч ч прясно мляко
4-5 с л олио за запържване на тиквата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тиквеник с прясно мляко

В загрято олио се запържва настърганата тиква, добавяме захарта, канелата и орехите, разбъркваме добре. Един лист от корите се намазва с олио, отгоре се слага втори лист и разпределяме от плънката с тиква. Навива се на руло и нареждаме на охлюв в тава. Така се прави докато се напълни тавата. Наредена тиквената баница се залива с прясното мляко, намазваме с разбито яйце и поръсваме захар кристал. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 40 минути до хрупкава коричка. Весели празници и да ви е сладко !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник с прясно мляко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама