Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Тиквеник с прясно мляко

Тиквеник с прясно мляко

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

900 г тиква
1 пакет кори за баница Фамилия
половин пакет канела
3 с л галета
1 ч ч захар за тиквата
1 ч начукани орехови ядки
1 яйце за намазване

заливка:
1 ч ч прясно мляко
4-5 с л олио за запържване на тиквата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тиквеник с прясно мляко

В загрято олио се запържва настърганата тиква, добавяме захарта, канелата и орехите, разбъркваме добре. Един лист от корите се намазва с олио, отгоре се слага втори лист и разпределяме от плънката с тиква. Навива се на руло и нареждаме на охлюв в тава. Така се прави докато се напълни тавата. Наредена тиквената баница се залива с прясното мляко, намазваме с разбито яйце и поръсваме захар кристал. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 40 минути до хрупкава коричка. Весели празници и да ви е сладко !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник с прясно мляко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди