Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Тиквеник с прясно мляко

Тиквеник с прясно мляко

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

900 г тиква
1 пакет кори за баница Фамилия
половин пакет канела
3 с л галета
1 ч ч захар за тиквата
1 ч начукани орехови ядки
1 яйце за намазване

заливка:
1 ч ч прясно мляко
4-5 с л олио за запържване на тиквата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тиквеник с прясно мляко

В загрято олио се запържва настърганата тиква, добавяме захарта, канелата и орехите, разбъркваме добре. Един лист от корите се намазва с олио, отгоре се слага втори лист и разпределяме от плънката с тиква. Навива се на руло и нареждаме на охлюв в тава. Така се прави докато се напълни тавата. Наредена тиквената баница се залива с прясното мляко, намазваме с разбито яйце и поръсваме захар кристал. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 40 минути до хрупкава коричка. Весели празници и да ви е сладко !!!


Продукти: тиква, кори за баница, канела, галета, захар, орехи, яйца, прясно мляко, олио

Тагове: Българска кухня, Рецепти за Бъдни вечер, Рецепти за Игнажден

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тиквеник
Тиквеник Вили
Тиквеник с готови кори
Тиквеник с домашно точени кори
Тиквеник със заливка

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник с прясно мляко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама