Публикувана от Виолета Матева на 16 Декември 2014
Необходими продукти 900 г тиква 1 пакет кори за баница Фамилия половин пакет канела 3 с л галета 1 ч ч захар за тиквата 1 ч начукани орехови ядки 1 яйце за намазване заливка: 1 ч ч прясно мляко 4-5 с л олио за запържване на тиквата | |
В загрято олио се запържва настърганата тиква, добавяме захарта, канелата и орехите, разбъркваме добре. Един лист от корите се намазва с олио, отгоре се слага втори лист и разпределяме от плънката с тиква. Навива се на руло и нареждаме на охлюв в тава. Така се прави докато се напълни тавата. Наредена тиквената баница се залива с прясното мляко, намазваме с разбито яйце и поръсваме захар кристал. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 40 минути до хрупкава коричка. Весели празници и да ви е сладко !!! |