Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Тиганички
Тиганички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
1 щипка сол
1 с.л.захар
150 гр. брашно
олио
От млякото, содата, яйцата, солта, захарта и брашното се приготвя тесто малко по-гъсто от палачинковото. Загрява се тиган, в който преди всяка тиганичка се налива по 1/2 ч.л. олио - съвсем леко да се омазни. Сипва се със супена лъжица от тестото в тигана и се пържат на не много силен котлон. Щом се опекат от едната страна се обръщат. Сервират се със сладолед, сладко по избор или шоколад.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Тиганички
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева