www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 11 Януари 2012

Тиганички

Необходими продукти
300 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
1 щипка сол
1 с.л.захар
150 гр. брашно
олио

От млякото, содата, яйцата, солта, захарта и брашното се приготвя тесто малко по-гъсто от палачинковото. Загрява се тиган, в който преди всяка тиганичка се налива по 1/2 ч.л. олио - съвсем леко да се омазни. Сипва се със супена лъжица от тестото в тигана и се пържат на не много силен котлон. Щом се опекат от едната страна се обръщат. Сервират се със сладолед, сладко по избор или шоколад.