Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Супа от пиле и зеле

Супа от пиле и зеле

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 пилешки бутчета
300 г прясно зеле
1-2 моркова
1 бр. лук
1-2 ч.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
30 г краве масло
3 с.л. олио
пресен магданоз
черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Супа от пиле и зеле

Измиваме добре пилешките бутчета, слагаме ги в тенджера и заливаме с топла вода. Слагаме на котлона и като кипне водата, изливаме и измиваме отново бутчетата. Наливаме чиста, топла вода. Слагаме да се варят. Прибавяме нарязано ситно прясно зеле, почистени и настъргани моркови. Варим докато месото се свари. Изваждаме бутчетата от супата, обезкостяваме, нарязваме на ситно и отново връщаме във врящата супа. Посоляваме на вкус и ръсваме черен пипер. В отделен съд, тиганче или касерола, слагаме, олио, масло и малко вода, да се задушава нарязан ситно лук. Като остане на мазнина, прибавяме брашното и запържваме като разбъркваме. Разреждаме запръжката с бульон от супата и изливаме във врящата супа, като разбъркваме. Наливаме и прясното мляко. Прибавяме нарязан пресен магданоз и варим супата още няколко минути. При необходимост доливаме топла вода.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Супа от пиле и зеле


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама