Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Соленки с извара

Соленки с извара

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г. извара
125 г краве масло (1 малко пакетче)
50 г настърган кашкавал
2 с.л.; кисело мляко
10 г. бакпулвер (1 пакетче)
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
400 г. брашно
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Соленки с извара

Смесват се изварата, размекнатото масло, кашкавалът, млякото, белтъкът на яйцето. Добавят се солта, захарта, брашното с бакпулвера. Замесва се тесто, от което се разточва кора с дебелина около 5 мм. Изрязват се соленките с формички, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам.  Пекат се в намаслена тава или в тава, покрита с хартия за печене при температура 180 градуса. В зависимост от големината на формичките излизат около 50-60 броя соленки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар04 Май 2013
cvetelina ivanova
Ще се пробвам да ги направя
да, грабва веднага детското внимание...



Ако желаете, може да сложите линк към Соленки с извара


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама