www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Юни 2011

Соленки с извара

Необходими продукти
200 г. извара
125 г краве масло (1 малко пакетче)
50 г настърган кашкавал
2 с.л.; кисело мляко
10 г. бакпулвер (1 пакетче)
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
400 г. брашно
сусам за поръсване

Смесват се изварата, размекнатото масло, кашкавалът, млякото, белтъкът на яйцето. Добавят се солта, захарта, брашното с бакпулвера. Замесва се тесто, от което се разточва кора с дебелина около 5 мм. Изрязват се соленките с формички, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам.  Пекат се в намаслена тава или в тава, покрита с хартия за печене при температура 180 градуса. В зависимост от големината на формичките излизат около 50-60 броя соленки.