Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Юни 2011
Необходими продукти 200 г. извара 125 г краве масло (1 малко пакетче) 50 г настърган кашкавал 2 с.л.; кисело мляко 10 г. бакпулвер (1 пакетче) 1 яйце 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 400 г. брашно сусам за поръсване | |
Смесват се изварата, размекнатото масло, кашкавалът, млякото, белтъкът на яйцето. Добавят се солта, захарта, брашното с бакпулвера. Замесва се тесто, от което се разточва кора с дебелина около 5 мм. Изрязват се соленките с формички, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в намаслена тава или в тава, покрита с хартия за печене при температура 180 градуса. В зависимост от големината на формичките излизат около 50-60 броя соленки. |