www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Миглена Маринова на 15 Юни 2012

Соленки "Кашкавалки"

Необходими продукти
200 гр. кашкавал
125 гр. краве масло
1 1/2 ч.ч. брашно (до получаване на меко тесто)
кимион
червен пипер
шарена сол
черен пипер на вкус

Кашкавалът се настъргва и се изсипва в дълбока купа. Смесва се с пресятото брашно и се подправя с кимион, шарена сол, червен пипер, черен пипер. Добавя се размекнатото масло и сместа се намачква с вилица. Омесва се меко тесто и се оставя да стегне в хладилника за около 10 мин. След това от тестото се оформят фигурки с формички или се правят пръчици. Подреждат се в тава и се пекат в силно загрята фурна 200 С.