Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Соленки

Соленки

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 гр. краве масло
250 гр. сирене
300 гр. брашно
1 яйце за намазване
ким, ленено семе

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Соленки

Краве маслото се оставя да омекне и се разбива добре. Прибавят се настърганото сирене и брашното. Замесва се тестото. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Режат се лентички или фигурки. Намазват се с разбито яйце, по желание се поръсват с ким или ленено семе. Пекат се в предварително загрята фурна докато порозовеят.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Декември 2011
Az-gotvia .bg
За тази рецепта наистина пропуснах да напиша градусите - пекох ги при 180-200 градуса около 13-15 минути в по-долната част на печката. Лесно се познава кога са готови, започват да порозовяват.
Аватар07 Декември 2011
Brialei Braun
Въпрос: На колко °C и колко дълго др. пекат соленките?



Ако желаете, може да сложите линк към Соленки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама