Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Сладкиш със заливка от карамелени бонбони

Сладкиш със заливка от карамелени бонбони

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. брашно
4 с.л. какао
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат

за заливката:
30 г масло
150 г карамелени бонбони /Класик на Захарни заводи/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш със заливка от карамелени бонбони

Пресявам си брашното. В киселото мляко шупвам содата за хляб. Смилам си орехите. В купа смесвам захарта с олиото. Добавям шупналото мляко, постепенно добавям брашното. После слагам смлените орехи и какаото. Разбърквам много добре.

Намазнявам си голяма тава с олио и посипвам с брашно. Изсипвам сместа. Разстилам равномерно, заглаждам. Пека на 180 градуса в загрята фурна.

В подходящ съд си начупвам всяка карамелена бонбона на 4 парчета, добавям маслото. На водна баня разтапям маслото с карамелените бонбони. След като се опече сладкишът, още горещ, го мажа с карамелената смес равномерно, с помощта на нож и лъжица. Като поизстине, режа на ромбове. Ароматен, вкусен сладкиш в голямо количество и не много скъп. Хапваме с хубаво кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш със заливка от карамелени бонбони


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама