Публикувана от Марияна Желева на 26 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 1 1/2 ч.ч. брашно 4 с.л. какао 1/2 ч.ч. смлени орехи 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. захар 1/3 ч.ч. олио 1 ч.л. сода бикарбонат за заливката: 30 г масло 150 г карамелени бонбони /Класик на Захарни заводи/ |
Пресявам си брашното. В киселото мляко шупвам содата за хляб. Смилам си орехите. В купа смесвам захарта с олиото. Добавям шупналото мляко, постепенно добавям брашното. После слагам смлените орехи и какаото. Разбърквам много добре. Намазнявам си голяма тава с олио и посипвам с брашно. Изсипвам сместа. Разстилам равномерно, заглаждам. Пека на 180 градуса в загрята фурна. В подходящ съд си начупвам всяка карамелена бонбона на 4 парчета, добавям маслото. На водна баня разтапям маслото с карамелените бонбони. След като се опече сладкишът, още горещ, го мажа с карамелената смес равномерно, с помощта на нож и лъжица. Като поизстине, режа на ромбове. Ароматен, вкусен сладкиш в голямо количество и не много скъп. Хапваме с хубаво кафе. Да ви е сладко! |