Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Сиропирана баница с локум
Сиропирана баница с локум

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 яйца
1/2 чаена чаша брашно
1 1/2 чаена чаша захар
1 1/2 чаена чаша орехи
1 чаена лъжица бакпулвер
2 кутии локум
1 ванилия
1/2 чаена чаша олио
12 листа кори за баница
Нарежете парченцата локум на четири, а орехите на ситно. Смесете брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера до получаване на каша.
Взимате един лист от точените кори, намазвате го с част от сместа с яйцата и захарта и върху него поставяте втори лист от корите. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и ситно нарязаните орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула в намазана с олио тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.
От останалата една чаена чаша захар, ванилията и две чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сиропирана баница с локум
От форум:
От друг сайт: