Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Сиропиран тиквеник

Сиропиран тиквеник

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори
1/2 тиква
1 ч.ч. олио
1 ч.ч захар
канела

за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран тиквеник

Обелете и настържете тиквата. Запържете я, като прибавите олиото и захарта докато омекне. Добавете и канелата. Отделяйте по две кори и слагайте от изстиналата плънка. Навийте на руло и наредете в тава. Нарежете на малки парченца. Изпечете до готовност. В тенджера сварете сиропа от захарта и водата. Сиропирайте изстиналият тиквеник с горещ сироп.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Ноември 2012
Илияна Димова
Сигурно е много вкусен със сироп!



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран тиквеник


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди