Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Сиропиран тиквеник
Сиропиран тиквеник

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори
1/2 тиква
1 ч.ч. олио
1 ч.ч захар
канела
за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
Обелете и настържете тиквата. Запържете я, като прибавите олиото и захарта докато омекне. Добавете и канелата. Отделяйте по две кори и слагайте от изстиналата плънка. Навийте на руло и наредете в тава. Нарежете на малки парченца. Изпечете до готовност. В тенджера сварете сиропа от захарта и водата. Сиропирайте изстиналият тиквеник с горещ сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран тиквеник
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова