www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 05 Ноември 2012

Сиропиран тиквеник

Необходими продукти
1 пакет кори
1/2 тиква
1 ч.ч. олио
1 ч.ч захар
канела

за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода

Обелете и настържете тиквата. Запържете я, като прибавите олиото и захарта докато омекне. Добавете и канелата. Отделяйте по две кори и слагайте от изстиналата плънка. Навийте на руло и наредете в тава. Нарежете на малки парченца. Изпечете до готовност. В тенджера сварете сиропа от захарта и водата. Сиропирайте изстиналият тиквеник с горещ сироп.