www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от cvetelina ivanova на 24 Септември 2016

Щрудел с ябълки, локум и орехи

Необходими продукти
1 пакет точени кори за баница
2 кутии локум
около 250-300 гр захар
1,500 кг настъргани ябълки
150-200 гр едро смлени орехи
канела на вкус
около 60 мл олио
50-60 гр стафиди
200 мл газирана вода

В тава с големина 34-36 см наредете три кори, намажете с малко олио. След това поръсете обилно с настъргани ябълки, захар, канела, локум (който предварително сте нарязали на малки парченца) и орехи. Наредете отново три кори и повтаряйте процедурата до края, като завършвате с кори. Нарежете щрудела по ваше желание, докато е суров (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). В прорезите полейте с газираната вода и намажете щрудела с малко олио. Печете на 180-200 градуса в предварително загрята фурна до златист цвят. По желание след като се охлади го поръсете с пудра захар. Щруделът от съчетанието на ябълки с канела, локум и орехи е с невероятен вкус и аромат.