Публикувана от cvetelina ivanova на 24 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 1 пакет точени кори за баница 2 кутии локум около 250-300 гр захар 1,500 кг настъргани ябълки 150-200 гр едро смлени орехи канела на вкус около 60 мл олио 50-60 гр стафиди 200 мл газирана вода |
В тава с големина 34-36 см наредете три кори, намажете с малко олио. След това поръсете обилно с настъргани ябълки, захар, канела, локум (който предварително сте нарязали на малки парченца) и орехи. Наредете отново три кори и повтаряйте процедурата до края, като завършвате с кори. Нарежете щрудела по ваше желание, докато е суров (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). В прорезите полейте с газираната вода и намажете щрудела с малко олио. Печете на 180-200 градуса в предварително загрята фурна до златист цвят. По желание след като се охлади го поръсете с пудра захар. Щруделът от съчетанието на ябълки с канела, локум и орехи е с невероятен вкус и аромат. |