Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Шоколадови пасти с карамелен крем

Шоколадови пасти с карамелен крем

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
5 яйца
150 г захар
130 г брашно
2 с.л какао
100 г разтопен шоколад

за крема:
500 мл + 300 мл сметана
1 ч.ч захар
1 ч.л масло

за ганаша:
100 мл сметана
100 г черен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадови пасти с карамелен крем

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват на сняг заедно със захарта. Добавят се жълтъците, шоколада и накрая пресятото брашно и какао, като се бърка вече на ръка.

Разделете сместа на три и изпечете три квадратни блата. Карамелизирайте захарта заедно с маслото. Към карамела добавете 100 мл загрята сметана. Бъркайте докато се усвои и свалете от котлона. Оставете да се охлади (но не напълно) и го добавете към 500 мл разбита сметана. Бъркайте докато се получи гладък крем.

Намажете между блатовете с карамеления крем, а отгоре с разбита сметана (на тънък слой). Загрейте сметаната и към нея добавете шоколада. Разбъркайте до гладкост. Оставете в хладилника за 30 минути и разбийте с миксера до необходимата гъстота. Нарежете и украсете пастичките с шоколадовия ганаш по ваш вкус.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Пастичките са много сполучливи!



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадови пасти с карамелен крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама