Публикувана от Добринка Петкова на 30 Септември 2014
![]() | Необходими продукти за блатовете: 5 яйца 150 г захар 130 г брашно 2 с.л какао 100 г разтопен шоколад за крема: 500 мл + 300 мл сметана 1 ч.ч захар 1 ч.л масло за ганаша: 100 мл сметана 100 г черен шоколад |
Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват на сняг заедно със захарта. Добавят се жълтъците, шоколада и накрая пресятото брашно и какао, като се бърка вече на ръка. Разделете сместа на три и изпечете три квадратни блата. Карамелизирайте захарта заедно с маслото. Към карамела добавете 100 мл загрята сметана. Бъркайте докато се усвои и свалете от котлона. Оставете да се охлади (но не напълно) и го добавете към 500 мл разбита сметана. Бъркайте докато се получи гладък крем. Намажете между блатовете с карамеления крем, а отгоре с разбита сметана (на тънък слой). Загрейте сметаната и към нея добавете шоколада. Разбъркайте до гладкост. Оставете в хладилника за 30 минути и разбийте с миксера до необходимата гъстота. Нарежете и украсете пастичките с шоколадовия ганаш по ваш вкус. |