Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Шоколадови кексчета с течен център
Шоколадови кексчета с течен център

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г натурален шоколад
200 г краве масло
3 яйца
50 г брашно
50 г пудра захар
1 ванилия
масло за намазване
брашно за поръсване
Първо шоколадът се разтопява на водна баня и съдът се дръпва от огъня. Премества се в голяма купа и към него се прибавя маслото. Бърка се, докато поеме. Предварително трябва да се разделят белтъците на яйцата от жълтъците. Жълтъците се прибавят към шоколадовата смес. Разбърква се добре. Прибавя се пресятото брашно, леко разбитите белтъци и пудрата захар, също пресята. Накрая добавяме и ванилията. Сместа се разпределя в 6 алуминиеви формички, предварително намаслени и набрашнени. Пече се 10-12 минути на 200 градуса, докато повърхността на кексчетата се пукне леко.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадови кексчета с течен център
От форум:
От друг сайт: