www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Сабина Петракиева на 23 Септември 2011

Шоколадови кексчета с течен център

Необходими продукти
200 г натурален шоколад
200 г краве масло
3 яйца
50 г брашно
50 г пудра захар
1 ванилия
масло за намазване
брашно за поръсване

Първо шоколадът се разтопява на водна баня и съдът се дръпва от огъня. Премества се в голяма купа и към него се прибавя маслото. Бърка се, докато поеме. Предварително трябва да се разделят белтъците на яйцата от жълтъците. Жълтъците се прибавят към шоколадовата смес. Разбърква се добре. Прибавя се пресятото брашно, леко разбитите белтъци и пудрата захар, също пресята. Накрая добавяме и ванилията. Сместа се разпределя в 6 алуминиеви формички, предварително намаслени и набрашнени. Пече се 10-12 минути на 200 градуса, докато повърхността на кексчетата се пукне леко.