Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Шоколадов кекс `Лабраета`

Шоколадов кекс `Лабраета`

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
300 гр. пудра захар
150 гр. краве масло
2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. какао
1 ч.л. настъргана лимонова кора
200 гр. натурален шоколад
олио
шоколадови парченца
цели ягоди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадов кекс `Лабраета`

Белтъците се разбиват на сняг с 2 кафени чашки от пудрата захар. Маслото се разбива на пяна с останалата захар, ванилията и лимоновата кора. Един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане, брашното, пресято с бакпулвера и млякото. Накрая се прибавят разбитите белтъци и леко се разбърква. Сместа се разделя на две части и към едната се добавя какаото.

В намазана с масло и поръсена с брашно форма за кекс се слага последователно по една лъжица от бялата и кафявата смес. Кексът се пече в умерена фурна около 40 минути (или до суха клечка). След като изстине се изважда от формата.

Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна или на водна баня, като поизстине се разбърква с малко олио, за да се разреди. С тази глазура се полива кекса, отгоре допълнително се поръсва с шоколадови парченца (по желание) и се украсява с цели ягоди.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар17 Февруари 2013
Нина Райчева
Фантастичен е!
Аватар15 Февруари 2013
Шери Курт
Браво!Чуден е!
Аватар15 Февруари 2013
Диана Димитрова
Много апетитно изглежда.
Изглежда прекрасно!



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадов кекс `Лабраета`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама