Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Шоколадов кейк `Червено кадифе` с малини

Шоколадов кейк `Червено кадифе` с малини

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч. л. какао
2 ч. ч. брашно
1 и 1/2 ч. ч. олио
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. оцет
1 ч. л. сода
1 ч. ч. прясно мляко
червена сладкарска боя
100 мл сметана
100 г шоколад
малини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадов кейк `Червено кадифе` с малини

Пресечете млякото с лимоновия сок и го оставете за десет минути. Смесете брашното, какаото и захарта. В друга купа разбийте яйцата, олиото, пресеченото мляко, ванилията и боята. Разбъркайте добре и при непрекъснато бъркане добавете сухите съставки. Угасете содата в оцета и прибавете към кексовата смес. Бързо изсипете във формата за кекс. Печете на 190 градуса около 35-40 минути или до готовност. Извадете и оставете да се охлади.

Залейте го с глазура, приготвена от 100 г шоколад и 100 мл сладка сметана. Поставете кейка в подходяща чиния, в средата шприцовайте разбита сметана. Наредете малините и поръсете с бял шоколад и шоколадови капки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Страхотно!
Поздравления! Изглежда чудесно!



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадов кейк `Червено кадифе` с малини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама