Публикувана от Добринка Петкова на 17 Март 2014
![]() | Необходими продукти 2 яйца 1 и 1/2 ч.ч. захар 1 ч. л. какао 2 ч. ч. брашно 1 и 1/2 ч. ч. олио 1 с. л. лимонов сок 1 с. л. оцет 1 ч. л. сода 1 ч. ч. прясно мляко червена сладкарска боя 100 мл сметана 100 г шоколад малини |
Пресечете млякото с лимоновия сок и го оставете за десет минути. Смесете брашното, какаото и захарта. В друга купа разбийте яйцата, олиото, пресеченото мляко, ванилията и боята. Разбъркайте добре и при непрекъснато бъркане добавете сухите съставки. Угасете содата в оцета и прибавете към кексовата смес. Бързо изсипете във формата за кекс. Печете на 190 градуса около 35-40 минути или до готовност. Извадете и оставете да се охлади. Залейте го с глазура, приготвена от 100 г шоколад и 100 мл сладка сметана. Поставете кейка в подходяща чиния, в средата шприцовайте разбита сметана. Наредете малините и поръсете с бял шоколад и шоколадови капки. |