www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 17 Март 2014

Шоколадов кейк `Червено кадифе` с малини

Необходими продукти
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч. л. какао
2 ч. ч. брашно
1 и 1/2 ч. ч. олио
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. оцет
1 ч. л. сода
1 ч. ч. прясно мляко
червена сладкарска боя
100 мл сметана
100 г шоколад
малини

Пресечете млякото с лимоновия сок и го оставете за десет минути. Смесете брашното, какаото и захарта. В друга купа разбийте яйцата, олиото, пресеченото мляко, ванилията и боята. Разбъркайте добре и при непрекъснато бъркане добавете сухите съставки. Угасете содата в оцета и прибавете към кексовата смес. Бързо изсипете във формата за кекс. Печете на 190 градуса около 35-40 минути или до готовност. Извадете и оставете да се охлади.

Залейте го с глазура, приготвена от 100 г шоколад и 100 мл сладка сметана. Поставете кейка в подходяща чиния, в средата шприцовайте разбита сметана. Наредете малините и поръсете с бял шоколад и шоколадови капки.