Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шарена торта

Шарена торта

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
1 ч.ч. брашно
4 яйца
75 грама какао на прах
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. обикновена захар
есенция ром
100 грама масло

за крема:
1 литър прясно мляко
2 жълтъка
14 супени лъжици захар
10 супени лъжици брашно
3 ванилии
6 супени лъжици какао
смлени орехи
сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шарена торта

Яйцата, заедно с двата вида захар се разбиват на пяна, докато утроят обема си. Постепенно се добавят предварително пресетите брашно и какао по малко, като се продължава да се бърка с миксера. Накрая внимателно, да не спадне сместа се добавя и предварително разтопеното масло. Сместа се пече в предварително намазнена тавичка на 200 градуса. Готовият блат се разрязва с конец на три.

Изсипваме млякото в тенджера, прибавяме захарта и оставяме да заври. През това време разбиваме жълтъците и брашното с малко вода. След като млякото заври, прибавяме към него разбитите жълтъци с брашното, като едновременно с това разбиваме с миксера. Оставаме да поври докато кремът се сгъсти (при необходимост добавяме още брашно, като разбиваме с миксера, докато се получи гъст крем). Прибавяме ванилиите. След като свалим от котлона изсипваме 1/3 от крема в отделна купа и го оставяме настрана. В останалата смес прибавяме какаото и разбъркваме с миксер. Прибавяме към какаовия крем останалата 1/3 и разбъркваме много леко. Сглобяваме тортата, накрая намазваме с крем като не разбъркваме много двата крема, за да се получи по-шарена тортата. Отстрани поръсваме със смлени орехи, а отгоре правим розички със сметаната.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шарена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама