Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Сълзици от бутер тесто

Сълзици от бутер тесто

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г бутер тесто
захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сълзици от бутер тесто

Един лист размразено бутер тесто се разрязва на 6 правоъгълника. Всеки от тях се намазва с вода и обилно се поръсва със захар. Късата страна на правоъгълниците се навива на руло, като захарта остава от външната страна. Тестото се нарязва на шайби, за да се получат охлювчета. Те се нареждат слепени две по-две, за да изглеждат като популярните сладки Сълзица, а може и да се оставят да станат като охлювчета. Друг вариант е тестото да се навива на руло от двете страни, докато се срещнат двете рула и така се разрязва. По този начин се получават по-малки по форма Сълзици. Те се нареждат в тава, която е добре да бъде постлана с хартия за печене и по желание се посипват отново с малко захар, за да станат по-сладки. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато добият кафяв цвят са готови.



Още рецепти за Изделия от бутер тесто

Рецепта за Мигелитос Мигелитос

Рецепта за Рози от ябълки Рози от ябълки

Рецепта за Бутерка с шоколад Бутерка с шоколад

Рецепта за Бутер тарта с домати и лук Бутер тарта с домати и лук

Рецепта за Плетенички от бутер тесто с плънка Плетенички от бутер тесто с плънка

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар15 Октомври 2014
Василена Баева
Аз поръсвам и малко настърган лимон.Стават разкошни! :)
Аватар29 Януари 2012
Нина Райчева
Лесни за приготвяне и много вкусни.
Аватар13 Декември 2011
Теодора Николова
Със сигурност, изглеждат и много апетитни :)
Аватар15 Септември 2011
Илияна Димова
Бързи, вкусни и красиви сладки!



Ако желаете, може да сложите линк към Сълзици от бутер тесто


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама