www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Юни 2011

Сълзици от бутер тесто

Необходими продукти
500 г бутер тесто
захар за поръсване

Един лист размразено бутер тесто се разрязва на 6 правоъгълника. Всеки от тях се намазва с вода и обилно се поръсва със захар. Късата страна на правоъгълниците се навива на руло, като захарта остава от външната страна. Тестото се нарязва на шайби, за да се получат охлювчета. Те се нареждат слепени две по-две, за да изглеждат като популярните сладки Сълзица, а може и да се оставят да станат като охлювчета. Друг вариант е тестото да се навива на руло от двете страни, докато се срещнат двете рула и така се разрязва. По този начин се получават по-малки по форма Сълзици. Те се нареждат в тава, която е добре да бъде постлана с хартия за печене и по желание се посипват отново с малко захар, за да станат по-сладки. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато добият кафяв цвят са готови.