Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Рулца със сирене, кренвирш и лютеница

Рулца със сирене, кренвирш и лютеница

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 щипка захар
1 щипка сол
2 с.л. олио
70 мл вода
80 мл прясно мляко
120 г сирене
1 кренвирш
40 г сирене за отгоре
лютеница
1/3 мая
1 жълтък
1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Рулца със сирене, кренвирш и лютеница

Пресявам брашното. Смесвам прясното мляко и водата и ги стоплям леко. Размивам маята със захарта и 1 с.л брашно. Натрошавам си сиренето. Нарязвам на много ситно кренвирша. Смесвам сиренцето и кренвирша в купичка, отделям на страна, защото ще използваме за плънка. В кладенче, което правя в брашното, слагам водата с прясното мляко, шупналата вече мая със захарта. Добавям олиото, яйцето и щипка сол. Замесвам. Набрашнявам си плота, върху който ще работя и доомесвам добре. Вече омесено тесто покривам с кърпа на топло да втаса. Разделям на 3 части. Точа кръгове с точилка. Режа на триъгълници върху набрашнения плот. Мажа с лютеница и после слагам в широката част сместа от кренвирш и сиренце. Навивам. Всичките рулца редя в тава, застлана с хартия за печене. Оставям да втасат за 30 мин. Намазвам с помощта на четка със сместа от жълтък, сирене, стрито фино, и олио. Печем на 180 градуса в загрята фурна.

Хапваме топли, наредени в подходящ съд, с айран например. Който обича, докато са топли, може да поръси с шарена сол.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Рулца със сирене, кренвирш и лютеница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама