Публикувана от Марияна Желева на 21 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 1 яйце 1 щипка захар 1 щипка сол 2 с.л. олио 70 мл вода 80 мл прясно мляко 120 г сирене 1 кренвирш 40 г сирене за отгоре лютеница 1/3 мая 1 жълтък 1 с.л. олио |
Пресявам брашното. Смесвам прясното мляко и водата и ги стоплям леко. Размивам маята със захарта и 1 с.л брашно. Натрошавам си сиренето. Нарязвам на много ситно кренвирша. Смесвам сиренцето и кренвирша в купичка, отделям на страна, защото ще използваме за плънка. В кладенче, което правя в брашното, слагам водата с прясното мляко, шупналата вече мая със захарта. Добавям олиото, яйцето и щипка сол. Замесвам. Набрашнявам си плота, върху който ще работя и доомесвам добре. Вече омесено тесто покривам с кърпа на топло да втаса. Разделям на 3 части. Точа кръгове с точилка. Режа на триъгълници върху набрашнения плот. Мажа с лютеница и после слагам в широката част сместа от кренвирш и сиренце. Навивам. Всичките рулца редя в тава, застлана с хартия за печене. Оставям да втасат за 30 мин. Намазвам с помощта на четка със сместа от жълтък, сирене, стрито фино, и олио. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме топли, наредени в подходящ съд, с айран например. Който обича, докато са топли, може да поръси с шарена сол. |