Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Рошава баница с кокос, шоколад и орехи
Рошава баница с кокос, шоколад и орехи
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша накълцани орехови ядки
1/2 натрошен шоколад
1 ванилия
1 бакпулвер
4-5 фини кори
2-3 лъжици кокосови стърготини
олио за намазване
за сиропа:
2 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, след това се добавят ванилията, шоколада, орехите и брашното смесено с бакпулвера. Корите се навиват на руло и се нарязват като юфка. 1/2 от нарязаните кори се поръсват на дъното на намазана тава. Отгоре се изсипва сместа и върху нея се поръсва с кокосови стърготини и най-отгоре се слагат останалите кори.
Пече се на 180 градуса до готовност. Изпечената баница се оставя да изстине и след това се приготвя сиропа. Сиропира се с врял сироп, покрива се със стреч фолио и се оставя да престои 3-4 часа.
Още рецепти за Баклави
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Мусака с грах, печурки и картофи
Кюфтенца с гречка, моркови и лук
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
изключително вкусна е
Хубава, интересна баница!
Ако желаете, може да сложите линк към Рошава баница с кокос, шоколад и орехи
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева