Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ризото с тиквички
Ризото с тиквички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
50 гр. масло и още 2 бучки
1 глава лук, ситно нарязана
250 гр. тиквички, от тях 140 гр. едро настъргани, останалите - нарязани
175 гр. ориз за ризото
настърганата кора и сокът от 1 лимон
1/2 л. зеленчуков или пилешки бульон
25 гр. настърган кашкавал/пармезан
малко зехтин
бекон
Разтопете маслото в тиган, добавете лука и разбърквайте, докато омекне. Добавете настърганите тиквички и ориза, увеличете огъня и запържете за 1-2 минути, като разбърквате. Добавете лимоновия сок и един черпак горещ бульон. Оставете на умерен огън да кипи, като разбърквате непрекъснато. Когато течността почти се поеме от ориза, добавете друг черпак бульон. Гответе по същия начин, като за около 20-25 мин. оризът трябва да омекне и да стане кремообразен. Прибавете кашкавала и овкусете. Похлупете с капак или хартия за печене и оставете настрани за 5 мин. докато приготвите останалите тиквички. Загрейте останалото масло и малко зехтин в тиган, добавете нарязаните тиквички и бекон и ги запържете на силен огън докато станат златисти и омекнат.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ризото с тиквички
От форум:
От друг сайт: