Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ризото с тиквички
Ризото с тиквички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
50 гр. масло и още 2 бучки
1 глава лук, ситно нарязана
250 гр. тиквички, от тях 140 гр. едро настъргани, останалите - нарязани
175 гр. ориз за ризото
настърганата кора и сокът от 1 лимон
1/2 л. зеленчуков или пилешки бульон
25 гр. настърган кашкавал/пармезан
малко зехтин
бекон
Разтопете маслото в тиган, добавете лука и разбърквайте, докато омекне. Добавете настърганите тиквички и ориза, увеличете огъня и запържете за 1-2 минути, като разбърквате. Добавете лимоновия сок и един черпак горещ бульон. Оставете на умерен огън да кипи, като разбърквате непрекъснато. Когато течността почти се поеме от ориза, добавете друг черпак бульон. Гответе по същия начин, като за около 20-25 мин. оризът трябва да омекне и да стане кремообразен. Прибавете кашкавала и овкусете. Похлупете с капак или хартия за печене и оставете настрани за 5 мин. докато приготвите останалите тиквички. Загрейте останалото масло и малко зехтин в тиган, добавете нарязаните тиквички и бекон и ги запържете на силен огън докато станат златисти и омекнат.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ризото с тиквички
От форум:
От друг сайт: