Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ризото с тиквички

Ризото с тиквички

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

50 гр. масло и още 2 бучки
1 глава лук, ситно нарязана
250 гр. тиквички, от тях 140 гр. едро настъргани, останалите - нарязани
175 гр. ориз за ризото
настърганата кора и сокът от 1 лимон
1/2 л. зеленчуков или пилешки бульон
25 гр. настърган кашкавал/пармезан
малко зехтин
бекон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ризото с тиквички

Разтопете маслото в тиган, добавете лука и разбърквайте, докато омекне. Добавете настърганите тиквички и ориза, увеличете огъня и запържете за 1-2 минути, като разбърквате. Добавете лимоновия сок и един черпак горещ бульон. Оставете на умерен огън да кипи, като разбърквате непрекъснато. Когато течността почти се поеме от ориза, добавете друг черпак бульон. Гответе по същия начин, като за около 20-25 мин. оризът трябва да омекне и да стане кремообразен. Прибавете кашкавала и овкусете. Похлупете с капак или хартия за печене и оставете настрани за 5 мин. докато приготвите останалите тиквички. Загрейте останалото масло и малко зехтин в тиган, добавете нарязаните тиквички и бекон и ги запържете на силен огън докато станат златисти и омекнат.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ризото с тиквички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама