Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Рибена чорба `Ники`
Рибена чорба `Ники`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В тенджера с олио задушаваме добре на среден огън ситно нарязаният лук, моркови, целината на стъбла. След известно време добавяме и нарязаната пиперка да се задуши и тя. Добре задушени зеленчуците добавяме нарязаните на кубчета картофи и разбъркваме още няколко минути да се задушат леко и картофите. Добавяме около 2 литра гореща вода, сол, черен пипер млян и на зърна. В марля слагаме рибата, мидите и главата на сьомгата при останалите продукти в тенджерата. Моите съм сложила в сито, както са в марлята. Оставяме да ври всичко заедно в тенджерата около 15-20 минути. Изваждаме ситото, отваряме марлята и обезкостяваме рибата и главата, отваряме и почистваме мидите. Всички морски обезкостени добавям към супата в тенджерата. Доварявам супата още 5 минути и добавям ситно нарязаните листа целина. Нямам девесил, затова сложих целина на тази супа. Подправям с черен пипер, млян и ако е необходимо още малко сол. Супата става много вкусна!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Рибена чорба `Ники`
От форум:
От друг сайт: