Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Рибена чорба `Ники`

Рибена чорба `Ники`

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 малка скумрия
1 глава от сьомга или от друга риба
15-16 миди (черни, големи с черупките)
2 моркова
2 големи картофа
1 голяма глава лук
1 пиперка, зелена или червена
целина, стрък и листа
сол
черен пипер на зърна и млян
1-2 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Рибена чорба `Ники`

В тенджера с олио задушаваме добре на среден огън ситно нарязаният лук, моркови, целината на стъбла. След известно време добавяме и нарязаната пиперка да се задуши и тя. Добре задушени зеленчуците добавяме нарязаните на кубчета картофи и разбъркваме още няколко минути да се задушат леко и картофите. Добавяме около 2 литра гореща вода, сол, черен пипер млян и на зърна. В марля слагаме рибата, мидите и главата на сьомгата при останалите продукти в тенджерата. Моите съм сложила в сито, както са в марлята. Оставяме да ври всичко заедно в тенджерата около 15-20 минути. Изваждаме ситото, отваряме марлята и обезкостяваме рибата и главата, отваряме и почистваме мидите. Всички морски обезкостени добавям към супата в тенджерата. Доварявам супата още 5 минути и добавям ситно нарязаните листа целина. Нямам девесил, затова сложих целина на тази супа. Подправям с черен пипер, млян и ако е необходимо още малко сол. Супата става много вкусна!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Рибена чорба `Ники`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди