Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Рататуй - II вариант

Рататуй - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 бр. патладжан
2 бр. моркови
2 бр. домати
1 бр. тиквичка
2 бр. печени чушки
1-2 глави лук
3-4 скилидки чесън
олио
сол
зеленчукова пикантина
3-4 с.л. доматен концентрат
босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Рататуй - II вариант

Нарежете патладжана така, че да се получи ветрило. Посолете го и оставете горчивия сок да се изцеди, докато приготвяте останалите зеленчуци. Нарежете морковите и чушките на ленти, тиквичките, доматите и лука на кръгчета. Задушете всички зеленчуци, без доматите, поотделно в мазнина. Измийте патладжана и го обработете по същия начин. В подходяща суха тава, сложете патладжаните. Между филийките патладжан наредете всички зеленчуци. Полейте с мазнина, поръсете от пикантината и печете до готовност. Направете сос от доматения концентарат, като го сложите в тиган, заедно с 2-3 супени лъжици олио и 1 ч.ч. вода. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Овкусете с чесън и босилек.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Рататуй - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама