Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пържени тиквички
Пържени тиквички
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички
сол
брашно
олио
кисело мляко
чесън
копър
Тиквичките се измиват, обелват се и се нарязват на тънки колелца. Брашното се размива с малко вода и щипка сол до получаване на гъста течност (като боза). Тиквичките се потапят в тази смес и се пържат в нагорещено олио до зачервяване.
Веднага след като са изпържени по този начин тиквичките стават много вкусни и хрупкави.
Сос за тиквичките:
Киселото мляко се разбърква добре, добавя се малко олио, нарязан на ситно копър, счукан чесън (или чесън на прах), сол на вкус.
Изпържените тиквички се заливат със соса.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Когато се пържат по този начин тиквичките, олиото не прегаря.
Ако желаете, може да сложите линк към Пържени тиквички
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева