Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Пълнени картофи с лук
Пълнени картофи с лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 големи картофа
2 глави лук
нарязан магданоз около 2 суп.лъж.
зехтин 1/2 каф.чашка
черен пипер
сол
къри на вкус
щипка лютив червен пипер
Белим картофите. Слагаме цели във вряща вода за 15 минути. Изваждаме и докато изстинат, приготвяме плънката. Нарязваме ситно лука. Смесваме с 1 суп.лъж. нарязан магданоз, щипка червен лютив пипер, черен пипер, сол и къри на вкус. Задушаваме с малко зехтин и вода, докато остане на мазнина. Картофите издълбаваме внимателно със специална лъжичка или с ножче. Пълним с лук. В намазан с мазнина огнеупорен съд с капак слагаме картофите, а около тях парченца от картофи получени при издълбаването и останал лук от плънката. Поръсваме 1 суп.лъж.магданоз. Наливаме малко вода в съда. Поливаме каратофите с малко захтин и печем с капак до готовност.
Още рецепти за Гарнитури
Салата с броколи, карфиол и моркови
Наденица с къдрави пържени картофи - за ничинаещи
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени картофи с лук
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова