www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 19 Март 2012

Пълнени картофи с лук

Необходими продукти
4 големи картофа
2 глави лук
нарязан магданоз около 2 суп.лъж.
зехтин 1/2 каф.чашка
черен пипер
сол
къри на вкус
щипка лютив червен пипер

Белим картофите. Слагаме цели във вряща вода за 15 минути. Изваждаме и докато изстинат, приготвяме плънката. Нарязваме ситно лука. Смесваме с 1 суп.лъж. нарязан магданоз, щипка червен лютив пипер, черен пипер, сол и къри на вкус. Задушаваме с малко зехтин и вода, докато остане на мазнина. Картофите издълбаваме внимателно със специална лъжичка или с ножче. Пълним с лук. В намазан с мазнина огнеупорен съд с капак слагаме картофите, а около тях парченца от картофи получени при издълбаването и останал лук от плънката. Поръсваме 1 суп.лъж.магданоз. Наливаме малко вода в съда. Поливаме каратофите с малко захтин и печем с капак до готовност.