Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Пурички с червено цвекло и сирене Бри

Пурички с червено цвекло и сирене Бри

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. бяло брашно + 50 гр. за доомесване
3 с.л. бадемово брашно
2 с.л. зехтин
1/2 пакетче суха мая
1 с.л. захар
200 мл. прясно мляко
1/2 глава червено цвекло
1 бр. яйце
50 гр. сирене Бри
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пурички с червено цвекло и сирене Бри

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в половината прясно мляко (като предварително затоплете млякото до около 40 градуса). Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса.

Настържете цвеклото и нарежете на кубчета сиренето Бри. В тава оформете кладенче и прибавете останалото мляко, зехтина, настърганото цвекло, сиренето, бадемовото брашно и сол на вкус. Започнете да месите. Тестото трябва, да стане меко и еластично. Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно).

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълна форма. Разделете правоъгълника на квадрати. Завийте на панделка. Намажете пуричките с яйце отгоре и оставете да втасат отново. Печете на 180 градуса (без вентилатор) за 20 минути. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пурички с червено цвекло и сирене Бри


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама