Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Пролетна мусака
Пролетна мусака

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг картофи
2-3 моркова
1 глава лук
10-15 гъби
300 гр коприва
1 връзка магданоз
сол
пикантина
2 с.л. доматено пюре
300 гр сирене
3 яйца
1/2 ч.ч прясно мляко
Сваряваме картофите и ги нарязваме на малки кубчета. Лукът нарязваме на ситно и го задушаваме, добавяме морковите, нарязани на малки кубчета. Като се задушат добавяме гъбите, нарязани на дребно, ситно нарязан магданоз, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч вода и пикантина. Като се свари сместа добавяме към картофите, настъргваме сиренето, добавяме 1 ч.ч вода и слагаме във фурната. Когато водата почти се е изпарила заливаме с разбити яйца и прясно мляко. Запичаме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пролетна мусака
От форум:
От друг сайт: