Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Пролетна мусака
Пролетна мусака

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг картофи
2-3 моркова
1 глава лук
10-15 гъби
300 гр коприва
1 връзка магданоз
сол
пикантина
2 с.л. доматено пюре
300 гр сирене
3 яйца
1/2 ч.ч прясно мляко
Сваряваме картофите и ги нарязваме на малки кубчета. Лукът нарязваме на ситно и го задушаваме, добавяме морковите, нарязани на малки кубчета. Като се задушат добавяме гъбите, нарязани на дребно, ситно нарязан магданоз, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч вода и пикантина. Като се свари сместа добавяме към картофите, настъргваме сиренето, добавяме 1 ч.ч вода и слагаме във фурната. Когато водата почти се е изпарила заливаме с разбити яйца и прясно мляко. Запичаме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пролетна мусака
От форум:
От друг сайт: