Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Празнична баклава
Празнична баклава

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори
1 пакет краве масло
малко олио
плънка:
1 ч ч смлени орехи
50 г смлени кафяви бисквити
2 ч л канела
3 с л захар
сироп:
2 ч ч вода
2 ч ч захар
ванилия
В купа смесваме продуктите за плънката - орехи, захар, канела и смлени чаени бисквити. Взема се една кора и се поставя в намаслена тава, намазваме с разтопено масло и отгоре поставяме втора кора, намазваме и нея и така 3 кори, ръсим от плънката. Отгоре отново се редят кори и плънка докато привършат продуктите. Отгоре да е покрита с цяла кора за добър външен вид, аз поставих 2 кори изрязани с диаметър на тавата - 28 см.
Започваме да режем с остър нож. Първо през средата, вертикално и хоризонтално, после гледах по снимка разреза, направете го и вие, иначе е сложно за обяснение. Намазва се леко с масло отгоре и в прорезите. Печем в загрята фурна 170 градуса около 35 мин. до зачервяване. Предварително се заварява сиропа за 5 мин. и се охлажда. Залива се баклавата и се оставя да попие, най-добре за една нощ. Да ви е сладко !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Празнична баклава
От форум:
От друг сайт: