Публикувана от Виолета Матева на 07 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти 1 пакет кори 1 пакет краве масло малко олио плънка: 1 ч ч смлени орехи 50 г смлени кафяви бисквити 2 ч л канела 3 с л захар сироп: 2 ч ч вода 2 ч ч захар ванилия |
В купа смесваме продуктите за плънката - орехи, захар, канела и смлени чаени бисквити. Взема се една кора и се поставя в намаслена тава, намазваме с разтопено масло и отгоре поставяме втора кора, намазваме и нея и така 3 кори, ръсим от плънката. Отгоре отново се редят кори и плънка докато привършат продуктите. Отгоре да е покрита с цяла кора за добър външен вид, аз поставих 2 кори изрязани с диаметър на тавата - 28 см. Започваме да режем с остър нож. Първо през средата, вертикално и хоризонтално, после гледах по снимка разреза, направете го и вие, иначе е сложно за обяснение. Намазва се леко с масло отгоре и в прорезите. Печем в загрята фурна 170 градуса около 35 мин. до зачервяване. Предварително се заварява сиропа за 5 мин. и се охлажда. Залива се баклавата и се оставя да попие, най-добре за една нощ. Да ви е сладко !!! |